Що належить до жирної їжі?
- рослинні олії;
- свиняче сало;
- масло вершкове, топлене;
- свинина (особливо грудинка);
- майонез, інші соуси на його основі;
- горіхи, насіння (зокрема й продукти з них);
- арахісова паста;
- шоколад, шоколадні батончики;
Надлишок ліпідів в організмі збільшує рівень “поганого” холестерину і несприятливо впливає на роботу серця, що підвищує ризик розвитку інфаркту та інсульту. Також регулярне або надмірне вживання подібних продуктів може викликати захворювання печінки, які важко піддаються лікуванню.
В основі правильного раціону лежать білкові продукти з мінімальним вмістом жирів. До них належать нежирні сорти м’яса, птиці, риби, сиру. Натуральний йогурт без підсолоджувачів, яйця в помірних кількостях, морепродукти. У раціоні обов’язково мають бути присутніми овочі, фрукти та каші з різних злаків.