Зазвичай мох вносять у пиво приблизно за 10 хвилин до закінчення варіння. Пропорції – 0,5-0,75 г на 25 л сусла. Сухий мох спочатку замочують у воді на кілька хвилин. Якщо інгредієнт у вигляді таблеток, його можна додавати відразу.26 Apr 2021
У більшості випадків ірландський мох для освітлення пива додають у сусло за 10 хвилин до кінця його варіння в пропорції 0,5-0,75 г на 25 літрів.
У більшості випадків ірландський мох додають у пиво за 10 хвилин до кінця варіння (охмелення) у кількості 0,5-0,75 грам на 25 літрів сусла. Сухий мох попередньо замочують на 1-2 хвилини в 50 мл води, щоб він встиг набрякнути. Таблетки вносять відразу, розкришивши на порошок. Далі дотримуються обраного рецепта пива.
Дехто плутає ірландський мох з ісландським через те, що назви обох видів схожі, а обидва острови розташовані порівняно недалеко один від одного. Але насправді ісландський мох є лишайником, а ірландський, як уже згадувалося вище, – водорістю.