Розморожувати їх краще в холодильнику або на повітрі. Але найправильніший спосіб – помістити гребінці в молоко і залишити за кімнатної температури. У жодному разі не можна розморожувати морські гребінці в мікрохвильовій печі або в гарячій воді, це остаточно і безповоротно зіпсує смак м’яса.
Розморожувати морські гребінці треба за кімнатної температури: 400 грамів розморозяться приблизно протягом 1 години. Не можна розморожувати цей морепродукт у гарячій воді та в мікрохвильовій печі.
Приготування М’ясо гребінців дуже ніжне і для того, щоб зберегти його структуру, потрібно правильно розморозити молюска. Ніколи не використовуйте мікрохвильову піч або гарячу воду для розморожування! Ідеальним варіантом буде з морозильної камери перекласти гребінця в холодильник і дати йому відійти там.
Гребінці потрібно попередньо повністю розморозити. Порада: розморожувати філе потрібно в холодильнику щонайменше 5 годин у спеціальній ємності з піддоном, куди стікатиме зайва рідина. Якщо необхідно розморозити гребінці швидше, можна помістити їх у холодну воду.