Неприємний запах утворюється через недотримання технології замішування дріжджового тіста. Якщо бути точним, то не слід поспішати додавати в основу тіста розтоплене вершкове масло. Дріжджі потрібно спочатку розвести в молоці та дочекатися, коли утворюється піна.
Коли тісто, вибачте, смердить дріжджами це означає, що в ньому надто багато дохлих дріжджових клітин. Якщо купити в магазині готове дріжджове тісто і понюхати, в 99% випадків воно смердить, т. до.
Неприємний дріжджовий запах – занадто багато дріжджів; Виріб вийшов малого обсягу, непишний, погано пропечений, важкий і з тріщинами – мало часу для вистоювання тіста; Вироби розпливчасто, а м'якуш має нерівномірні великі пори – зайва вистоювання.