Для змащування готової випічки можна використовувати:
- 2.1. Вершкове масло Вершкове масло можна наносити як до, так і після приготування випічки. …
- 2.2 Цукровий сироп Для змащування солодкої випічки можна використовувати цукровий сироп. …
- 2.3 Молоко Молоко додасть випічці м’якості, рум’яності.
Навіщо змащувати випічку Якщо змастити гарячі булочки маслом, вони стануть ще м’якшими, а аромат і смак – насиченішими. Яйцем змащують для рум’яності та блиску. Промазка нижнього шару пирога не дасть просочитися рідині від начинки і тісто не розмокне. Яєчна змазка допомагає скріпити краї випічки з листкового тіста.
Розтоплене вершкове масло (підійде більше для випічки пирогів і запіканок); Молоко (робить скориночку м’якшою і дає невеликий блиск, але менший, ніж у варіанті зі сметаною); Пісний майонез (теж гарний варіант, дає гарну глянсову поверхню випічки, але купити його вдається далеко не скрізь);