З пастеризованого молока виходить смачний та якісний йогурт. Що температура пастеризації, то густіше і щільніше виходить йогурт. Щоб отримати ультрапастеризоване молоко, його нагрівають до 135°З вище за одну секунду. Свіжий, не кип'ячений молоко містить унікальний набір мікроорганізмів.
Ультрапастеризоване або стерилізоване молоко перед заквашуванням можна не кип'ятити, а лише підігріти до температури сквашування/температури тіла. Чим вища жирність обраного Вами молока, тим щільнішим і густішим буде продукт. При використанні молока дуже низької жирності йогурт буде ближчий до питного.
Кип'ячене молоко слід охолодити до 38-40 °С. В окремій ємності змішайте 200 г сметани та 100 мл молока до однорідності. Потім розбавте в решті молоці, накрийте кришкою та укутайте на ніч. Якщо рецепт виконаний правильно, то наступного дня ви отримаєте загуслу молочну масу з сироваткою, що відокремилася.