Розгляньте капелюшок печериці. На ньому не повинно бути плям, колір хорошого грибочка – рівномірний, без жодних вкраплень. Якщо на капелюшку є плями, значить, гриби лежать уже тривалий час, вони несвіжі. Якщо капелюшок липкий і слизький – гриби зіпсовані.
Чи можна визначити походження, якість і свіжість грибів під час їх купівлі
- Наявність плівки між ніжкою і капелюшком. У свіжого печериці вона біла, пружна, щільна.
- Сухість капелюшка. Гриб має бути сухим і гладким на дотик. …
- Дрібні плями. Печериця має бути білою або з легким відтінком бежево-сірого.
Королівський печериця відрізняється від звичайного, насамперед, кольором капелюшка. У дорослих грибів він забарвлений у коричневий колір. Такі печериці мають більш виражений грибний смак і запах. За справедливим визнанням знавців – це делікатесний гриб.