Спочатку спалюють деревину (вільху, бук або черемху). Дим, що вийшов, очищають у спеціальних апаратах від смол і дьогтю, додають воду. Саме так і виходить натуральний рідкий дим, який насправді навіть екологічніший і не шкодить здоров'ю людини, на відміну від цього процесу копчення.May 22, 2019
10 найкращих замінників рідкого диму
- Порошок чіпотлі
- Рідкий концентрат чіпотлі
- Коптильний пістолет
- Деревне вугілля
- Дерев'яна тріска
- Копчена паприка
- Копченості
- Копчена сіль
Копчена паприка (вона ж smoked paprika) готується зі стручкового перцю, який коптили на дубовій тріски або тирсі, а потім подрібнили на порошок. Усього 2-3 щіпки яскраво-червоної приправи (яка ще здатна і підфарбувати страви) додадуть їжі димний аромат будь-якій страві.
Дві склянки об'ємом 1 літр ополіскуються концентрованими розчинами аміаку та соляної кислоти. Після поєднання склянок спостерігаємо білий дим. Це викликано утворенням дрібних твердих частинок хлориду амонію, розподілених у газовій фазі.