М'який шоколад розривався (від італійського слова "stracciato"). е. «рваний») під час збивання вершкового морозива, звідси і з'явилася назва страчателла.
Джелато, також Желато (італ. gelato – морозиво, Від лат. gelātus – заморожений) – італійський заморожений десерт зі свіжого коров'ячого молока та цукру, з додаванням ягід, горіхів, шоколаду та свіжих фруктів.
Страчетелла означає "лахміття". Так називають яєчний суп (у тарілці варені яйця нагадують лахміття) та один із видів сиру моцарелла. Якщо говорити про морозиво, то: Морозиво Страчетелла – це вершкове морозиво зі шматочками темного шоколаду.
Страчателла (італійська вимова: [strattʃaˈtɛlla]) – різновид джелато, що складається з морозива на молочній основі, нерівномірно наповненій дрібною стружкою шоколаду.