Іноді пироги з м’ясом або парною рибою також називаються “хачапурі”. Крім хачапурі, в Грузії також існують лобіані (ლობიანი; плоскі пироги з квасолею), кубдарі (კუბდარი; аналогічні пироги з м’ясом). Найближчі родичі хачапурі – балкарсько-карачаївські хичини (коржі з картопляно-сирною або м’ясною начинкою).
10 видів хачапурі Все про національне надбання Грузії
- Ачарулі або по-аджарськи Мабуть, найвідоміший вид хачапурі, рецептом якого зі світом поділилися жителі Аджарії. …
- Імерулі Або імеретинський хачапурі … …
- Мегрулі або по-мегрельськи …
- Кубдарі …
- Пеновані …
- Рачулі …
- Которі …
- Гарулі
Мегрельські – теж круглі, але крім сиру всередині, є ще сир зверху. Якщо чесно, у пекарнях не помічали. Точно знаємо, що подаються в кафе і ресторанах. Аджарські – подаються у формі відкритого човника, усередині, крім сиру, є масло і яйце.