Недозрілу хурму найкраще дозріти в одному пакеті з яблуками та бананами, ці фрукти виділять етилен, що прискорює процес природного дозрівання.4 Nov 2021
Прискорити процес нейтралізації танінів можна за допомогою холоду: відправте терпку хурму у морозилку на добу чи хоча б на 12 годин. Ви здивуєтеся, наскільки солодкою вона виявиться після того, як відтає після заморозки. Тепло теж нейтралізує таніни, хоч і не настільки ефективно, як низькі температури.
«В'яжучий смак хурми можна, можливо прибрати декількома способами. Хурму можна занурити в гарячу воду п'ять годин, якщо температура води становить плюс 40 градусів чи годину при температурі води плюс 60 градусів. Ще можна укласти хурму у банку, щільно закрити кришкою та залишити при кімнатній температурі приблизно на день.
Замочити хурму на 9-12 годин у теплій воді (30 * -39 *). Завдяки замочуванню речовини (таніни), які роблять хурму терпкою підуть із фрукта і вона стане солодкою. Залити ягоди алкоголем або наколоти їх голкою. Покласти хурму в один пакет разом із яблуками чи помідорами, а ще краще, з перестиглими бананами.