Плоди ялівцю корисно використовувати і в кулінарії. Вони хороші при приготуванні квасу, сиропу, морсу, пряників та начинок для цукерок. Їх також використовують як пряність до м'ясних страв та квашеної капусти, використовують при копченні м'яса та риби.Jul 21, 2014
Ялівець козацький, на відміну від родинного йому ялівцю звичайного – отруйне рослина, в їжу її не вживають. Лікарські властивості. Рослина має сечогінну, жовчогінну, потогінну, протиглистову, протисудомну та антисептичну властивості.
Плоди ялівцю збуджують апетит у тварин, покращують жовчовиділення та добре впливають на перистальтику кишечника. Препарати на їх основі використовують для покращення травлення, при набряках, запаленні сечового міхура та деяких інших проблем зі здоров'ям.
У їжу вживають плоди ялівцю звичайного, а ось ялівець козацький отруйний. Ялівець багатий вітаміном С, органічними кислотами, білковими та дубильними речовинами, клітковиною.