Використання різних видів цукру – найпростіший спосіб зробити праймер для пива. Для цього потрібно взяти 1 чайну ложку звичайного цукрового піску на 1 літр пінного продукту. Однак цукор безпосередньо в рідину не додають, тому що в цій речовині можуть бути домішки.Feb 16, 2021
8 г Декстрозу використовують у пропорції 8 г на 1 літр пива.
Скільки грам декстрози (глюкози) на літр пива потрібно для карбонізації? Обсяг необхідної сировини залежить від сорту варимого пива. Середня оптимальна кількість глюкози для пива складає 9 грам на 1 літр напій.
Праймер відбирається відразу після охолодження сусла до внесення дріжджів! Зразковий розрахунок: 10% від обсягу для ячмінного пива та 7-8% для пшеничного. Зберігається у чистій ємності у холодильнику без проблем 2 тижні. Якщо боязко, то перед додаванням в сусло сусло праймер можна прокип'ятити та охолодити.