Співвідношення цукор/спирт у різних сортах вин кількість цукру у сухому вині мінімально – менше 0,3% цукру при 9-11% спирту; зміст цукру у напівсухому вині 0,5-3%, алкоголю – 9-11%; у напівсолодкому світлому вині цукру стільки ж, скільки та в червоному: 3-8%, спирту 9-13%;
цукор – 50-200 грам на літр соку. 1. Збір та переробка врожаю. Щоб на винограді залишилися дикі дріжджі, потрібні для бродіння, ягоди слід збирати лише за сухої сонячної погоди.
Часто винороби-аматори не можуть визначити точну кількість цукру, яке потрібно додати до домашнього вина під час приготування.Технологія додавання цукру в домашнє вино
- сухі – до 0,3%;
- напівсухі – 0,5-3%;
- напівсолодкі – 3-8%;
- кріплені – 8-35%.
- солодкі – 14-20%.
05-Nov-2012