Кінзу не можна вживати при виразці шлунка, гострому гастриті, цукровому діабеті, тромбофлебіті, гіпертонії та ішемічній хворобі. Також є обмеження для вагітних і жінок, що годують. Їм краще відмовитись від надмірного вживання рослини, а також косметичних засобів на основі коріандру.
Кінза багата клітковиною, ефірними оліями, антиоксидантними поліфенольними флавоноїдами (кверцетин, кемпферол, рамнетин та апігенін), мінеральними речовинами (калій, кальцій, марганець, залізо та магній) вітамінами (А, С, К та групи В).
Кінза – воістину криниця вітамінів, макро- та мікроелементів, до її складу входять вітаміни A, В1, B2, B3, B6, B9, C, Е, K, PP, холін, а також натрій, кальцій, калій, фосфор, залізо та мідь . Кінза містить ефірні олії, пектин, рутин та алкалоїди.