Червоне сухе вино рекомендують пити з келихів із великою округлою чашею на довгій ніжці. Це універсальне рішення для поціновувачів червоного вина. Більш просунутий варіант – придбати так звані сортові келихи для різних сортів вин.
Шкода червоного вина Надмірне вживання напою викликає закладеність носа та збільшує ризик чутливості до гістаміну. Що призводить до головного болю, мігрені, нудоти та проблем із ШКТ. Іноді непереносимість гістаміну спричиняє запаморочення, нерегулярне серцебиття або підвищений кров'яний тиск.
Сухе червоне вино добре поєднується з м'ясом, птицею та твердим сиром. Кріплене червоне сухе відмінно відтіняє також смак грибів та морепродуктів. А ось з м'яким сиром, солодощами та першими стравами цей напій «не товаришує». Напівсухе червоне підходить до м'яса, овочевих страв, а також до твердих та молодих сирів.
Пийте вино повільно, насолоджуючись кожним ковтком, перекочуйте вино в роті. Перед кожним новим ковтком провертайте вино у келиху насичуючи киснем. Біле вино ідеально пити дуже маленькими ковтками і дайте смаку осісти на рецепторах