В Італії заборонили компанії "Ферреро" продавати відому шоколадну пасту Nutella через раніше виявлені в її складі канцерогенні речовини, що сприяють розвитку онкологічних захворювань .13 Jan 2017
Хоча Nutella містить невелику кількість кальцію і заліза, вона не дуже поживна і з високим вмістом цукру, калорій і жиру. Нутелла містить цукор, пальмову олію, фундук, какао, сухе молоко, лецитин і синтетичний ванілін. Вона містить велику кількість калорій, цукру та жиру.
Шоколадну пасту можна починати куштувати з 7 років, а до цього віку краще відмовитися. Адже в ній містяться складові, які несуть шкоду: Пальмова олія (призводить до порушень гормонального фону, розвитку хвороб серцево-судинної системи, ожиріння);
Саме пальмова олія забезпечує гладеньку, кремову текстуру Nutella®. Без запаху та з нейтральним смаком, вона підсилює смак та аромат інших компонентів Nutella®. Саме пальмова олія забезпечує кремову текстуру пасти Nutella ®, яка довго залишається однорідною.