Що довше варитиметься кава, то щільнішою буде текстура. Для невеликої турки на 100-150 мл рекомендую 2-4 хвилини, для 150-300 мл – 4-7 хвилин, але це вже справа смаку. Щойно ви побачите, що кава піднялася, приберіть турку з вогню.
Пропорції для такого способу варіння: 1-2 чайні ложки на 100 мл води. Всипте каву в турку і трохи погрійте її, трохи потрушуючи, перш ніж додати воду. Це допоможе розкритися аромату ще сильніше. Далі заливаємо рідину і ставимо посудину на повільний вогонь.
Вважається, що чим довше вариться кава, тим вона смачніша, а аромат – насиченіший. Знову ж таки підкреслимо, що це тільки припущення. Але, є такі любителі напою, хто витрачає на його приготування до 4 годин! У результаті виходить густа, ароматна кава з властивою їй гіркуватістю.
Як правильно заварити мелену каву Кава краще завариться, оскільки тепло довше зберігатиметься в нагрітих чашках. Після закипання води потрібно почекати кілька хвилин. Якщо мелену каву просто залити окропом, смак і аромат напою погіршаться. Оптимальною для заварювання вважається температура води 93-96 градусів.