Деякі сорти гарбуза (особливо – мускатного) мають тривалий період вегетації. За коротке літо вони часто не встигають визріти. І якщо після збирання врожаю та дозрівання в теплому місці шкірка так і не затверділа, а плодоніжка почала загнивати, значить, такий гарбуз зберігатиметься не.Nov 6, 2020
Скільки зберігати гарбуз У середньому термін придатності становить 3–4 місяці, але може сягати 6 місяців і більше — до 1 року, залежно від сорту. Для тривалого зберігання підходять, наприклад, гарбуза «краун принц», «москвичка», «славута» та «арабатська». Регулярно, кілька разів на місяць, перевіряйте стан плодів.
Як зрозуміти, чи є гарбуз отруйний Наприклад, якщо гарбуз гірка на смак, отже, в ній у високій концентрації міститься отрута. У такому випадку потрібно виплюнути шматок, а сам плід викинути. Кукурбітацин не розщеплюється при приготуванні, тому важливо викидати уражені продукти.
чотирьох місяців При температурі 6–8 градусів та відносній вологості 60–70% цілу гарбуз можна, можливо зберігати від чотирьох місяців до року, і вона не втратить поживних властивостей. Розрізану гарбуз потрібно зберігати у холодильнику, використовувати її рекомендується протягом тижня.